Offisiell åpning av Bjerkreimshallen

Mer enn 1000 forventningsfulle Bjerkreimsbuer strålte om kapp med solen da Nye Bjerkreimshallen ble offisielt åpnet lørdag 24. august. To og et halvt år var gått siden brannen som totalskadet den gamle Bjerkreimshallen. Det var en dramatisk brann, der det heldigvis ikke var noen mennesker som kom til skade.

Helseminister Bent Høie klippet snoren og åpnet den nye hallen.

Helseminister Bent Høie klippet snoren og åpnet den nye hallen.

 

Under åpningen var det mange som dro fram brannen i talene sine. «... Hvor var du da det brant?» er blitt en ny tidsregning i Bjerkreim. Men brannen samlet hele bygda i et felles ønske om å gjenreise hallen. Før glørne hadde kjølnet, var en gruppe i gang med å planlegge oppbygging. Hele bygda har vært med på dugnaden, og resultatet er fantastisk bra.

 

Samlet areal på hallen er 7.438 kvm. Næringsdelen (legesenter, fysioterapisenter og treningssenter) disponerer 2.280 kvm, mens idrettsdelen står for resten av arealet, 5.155 kvm. Flerbrukshallen har en grunnflate på 2.300 kvm, noe som gir to komplette håndballbaner. Arealet kan deles av, og egner seg godt for turneringer. Det er 900 sitteplasser på tribunene. Det skal også lages en ni meter høy klatrevegg og buldrerom.

Flerbrukshallen har en gulvflate på 2.300 kvm, noe som gir to komplette håndballbaner.

Flerbrukshallen har en gulvflate på 2.300 kvm, noe som gir to komplette håndballbaner.

Bjerkreimshallen samler alle generasjoner.

Bjerkreimshallen samler alle generasjoner.

 

Flott arkitektur

Som idrettshall er Bjerkreimshallen i en særklasse. Den ligger fint i terrenget, med deler av underetasjen under bakkenivå. Materialvalget er mørke aluminiumsplater, betong, glass og tre, alt varig og vedlikeholdsvennlig. 

Inngang idrettshall og næringsdelen.  Foto: Ark Vest

Inngang idrettshall og næringsdelen. Foto: Ark Vest

Fasade.  Foto: Ark Vest

Fasade. Foto: Ark Vest

Inngangsparti.  Foto: Ark Vest

Inngangsparti. Foto: Ark Vest

Inngangsfasade.  Foto: Ark Vest

Inngangsfasade. Foto: Ark Vest

Fine kontraster i materialer.  Foto: Ark Vest

Fine kontraster i materialer. Foto: Ark Vest

Kraftverket treningssenter.  Foto: Ark Vest

Kraftverket treningssenter. Foto: Ark Vest

 

Norges største helsehus

Til å foreta den offisielle åpningen var helseminister Bent Høie invitert. I talen sin sa han at han har sett mange helsehus rundt om i Norge. Men han hadde ikke sett noen som i tillegg hadde en stor idrettshall. Det gir en unik mulighet til å bygge helse: - Her kan både vi forebygge og reparere, sa ministeren, og var ikke snauere enn at han kalte det Norges største helsehus.

MAS_0808.jpg

 

Uteområdet ferdig

Uteområdet er gjort helt ferdig, og gir store tilleggskvaliteter til hallen. Her er parkeringsplass for 650 biler, mulighet for parkering av bobiler og ikke minst er det et flott atrium i tilknytning til hovedinngangen. 

Atrium og flott opparbeidet uteplass.

Atrium og flott opparbeidet uteplass.

To store brannvifter er montert. Blir det brann vil de tømme hallen for luft.

To store brannvifter er montert. Blir det brann vil de tømme hallen for luft.

Byggherre:

Stiftelsen Bjerkreimshallen og BHT Eiendom as

Byggekostnad: 100 mill. Eks. Mva